Gallery Simon Hebden

Modern Art

Tinus D. Mr. Freaky Steel

 

Tinus D. is al 20 jaar werkzaam als kunstenaar in binnen- en buitenland. Zijn werk is onder andere verkocht aan kunstverzamelaars in Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk. En nu te zien in Ootmarsum...

Tinus is autodidact en heeft vanaf zijn eerste expositie (Trash & Treasure) in 1997 een eigen stijl ontwikkeld. Hij is betrokken bij natuur en milieu. Daarom gebruikt hij vaak spullen en materiaal dat is weggegooid of afgedankt om zijn kunstwerken te maken.

Naast het creëren van sculpturen en installaties, ontwerpt hij ook diverse mode accessoires. Spectaculaire kronen, zonnebrillen en designer handtasjes met led verlichting. Hiermee won hij een prijs op het filmfestival in Cannes.

Bekijk de video van Tinus D. in Cannes

 

 

ritsen vrouw

Vrouwelijke vormen en engelenvleugels komen vaker terug in zijn werk. Voorbeelden hiervan zijn de bekende ritsen vrouwen en metalen body's. Engelenvleugels maakt hij van metaal, kunststof, glas en licht. Zo vindt hij steeds een nieuwe manier om met verschillende technieken en materialen een volmaakt geheel te bereiken. Zo maakte hij in 2017 met Meccano de Killer Heelzzz. Ook deze zijn te zien in Gallery Simon Hebden.

Lees meer over Tinus D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de Facebookpagina van de Simon Hebden Gallery worden regelmatig foto's geplaatst van nieuw werk.

Wilt u het werk komen bekijken? U bent van harte welkom. 

Woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur (of op afspraak)

Kapelstraat 3

Ootmarsum

info@simonhebden.com

+31 6 81 74 01 37